1

Politika i gospodarstvo

U OŠ Novi Marof obilježen početak nove školske godine

Prigodnim programom u Osnovnoj školi Novi Marof koja broji 608 učenika, a u koju su danas krenula 40 prvašića, svečano je obilježen početak nove školske godine. Na prvi dan škole posjetili su ih župan Varaždinske županije Predrag Štromar i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport mr.sc. Miroslav Huđek.

Župan Štromar pred okupljenim je učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima kazao kako je Varaždinska županija županija znanja i kako puno ulaže u obrazovanje što je i vidljivo po školskim objektima, ali i projektu jednosmjenske nastave, sufinanciranju nabave udžbenika i prijevoza srednjoškolaca.

- U Osnovnoj školi Novi Marof konačno su stvoreni uvjeti za jednosmjensku nastavu zbog preseljenja četiri razreda Srednje škole u drugu zgradu, a po cijeloj školi postavljena je led rasvjeta kao i asfaltirano parkiralište kod dvorane i uređen okoliš škole – istaknuo je župan Štromar te pozvao okupljene da zajedno pomognu i olakšaju prvašićima njihovo školovanje kao projekt tolerancije, užitka, sretnog i bezbrižnog djetinjstva i znanja te je tom prilikom  podijelio prvašićima reflektirajuće prsluke.

Svečanosti obilježavanju početka nove školske godine prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač koji je također zaželio svim učenicima puno uspjeha u učenju, dobre ocjene te još više nagrada sa županijskih i državnih natjecanja.

Napomenimo kako je danas započela nova školska godina za više od pola milijuna osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Hrvatskoj. U Varaždinskoj županiji je ukupni broj učenika prvih razreda osnovnih škola u novoj školskoj godini 1263, a ukupni broj osnovnoškolaca u novoj školskoj godini je 10.405.
Najnovije na Aktualno.hr!