1

Politika i gospodarstvo


U bolnici obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Danas, 1. listopada 2015. godine po prvi puta svečano je obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Općoj bolnici Varaždin - Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. 

Zdravko Maltar novi predsjednik PD Grebengrad

Protekle je nedjelje u Planinarskom naselju na Grebengradu održana Izvještajno-izborna Skupština Planinarskog Društva „Grebengrad“ Novi Marof kojoj se odazvalo pedesetak članova Društva te su jednoglasno za novog predsjednika Društva izabrali Zdravka Maltara, ing. 


Gradonačelnik s delegacijom u posjeti Europskoj komisiji

 U organizaciji Europske komisije odnosno Predstavništva Europske komisije u Zagrebu i Udruge gradova organiziran je dvodnevni posjet delegacije predstavnika lokalnih dužnosnika Brusselsu i institucijama Europske unije, točnije Europskoj komisiji.

U studenom s radom započinju Centri izvrsnosti

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je sastanak zamjenika župana Varaždinske županije Alena Kišića i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslava Huđeka, s ravnateljima srednjih škola i voditeljima Centara izvrsnosti Varaždinske županije, vezano za početak nove sezone Centara izvrsnosti.

Edukativne radionice Crvenog križa za vrtićku djecu

"Prva pomoć – prava pomoć" naziv je šest edukativnih radionica Gradskog društva crvenog križa Novi Marof na kojima je 151 mališan vrtićke dobi učio o pravilnom postupanju u slučaju nezgode. Radionice se održavaju već treću godinu zaredom povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, druge subote u rujnu. 

Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada NM

Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Novog Marofa objavila je 8. rujna 2015. godine JAVNI POZIV ZA ISTICANJE KANDIDATURA ZA ČLANOVE SAVJETA MLADIH GRADA NOVOG MAROFA I NJIHOVE ZAMJENIKE. Savjet mladih Grada Novog Marofa kao savjetodavno tijelo Grada Novog Marofa osniva se u cilju sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade...

U OŠ Novi Marof obilježen početak nove školske godine

Prigodnim programom u Osnovnoj školi Novi Marof koja broji 608 učenika, a u koju su danas krenula 40 prvašića, svečano je obilježen početak nove školske godine. Na prvi dan škole posjetili su ih župan Varaždinske županije Predrag Štromar i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport mr.sc. Miroslav Huđek.

Nastavlja se modernizacija nerazvrstanih cesta

Vodstvo Grada Novog Marofa nastavlja s realizacijom planiranih projekata. Prošlog je tjedna gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao Ugovor o modernizaciji – asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području Grada u 2015. godini s  tvrtkom PZC Varaždin d.d.. Radovi se odnose na: obnovu nerazvrstane ceste „Novoselci-Vučeniki“ u Jelenščaku i obnovu Bednjanske ulice u Novom Marofu. 

Najnovije na Aktualno.hr!