1

Izdvojeno

Uljani snovi Ivice Nemeca u Centru Ivan Rabuzin

- Izvadite najbolji ajncug iz ormara, zbegecate se i pojavite u čim većem broju na mojoj prvoj samostalnoj izložbi slika – duhovito je na svom Fejsbuk profilu zapisao autor izloženih radova na sinoć otvorenoj Izložbi u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu.

Pred stotinjak žitelja Marofa ali i svoga rodnog Brezničkog Huma, Nemec je postavio radove koji su realistični ali ponekad i pomalo koketiraju s naivom, o čemu svjedoče njegovi brojni portreti i krajobrazi. Ljudi u pokretu i u portretu, priroda – živa i mrtva, prekrasni motivi iz svakodnevnog života ali i život koji neumitno prolazi pokraj njega, Ivica je nastojao zadržati bar na trenutak te ga na svoj način ovjekovječiti za svagda na platnu. U tih nekoliko godina stvaralaštva Ivica Nemec vrlo osebujno bilježi i komentira život kakvim ga vidi i čuje.

- Ivica Nemec iz Brezničkog Huma, slikarstvom se bavi već nekoliko godina. Prije svega vatrogasac, volonter i humanitarac, danas obiteljski čovjek, Nemec je sudjelovao na brojnim likovnim kolonijama – reći će njegov prijatelj, općinski načelnik Zoran Hegedić u predgovoru na otvaranju Izložbe. 

- Općina nije samo institucija koja gradi i kopa, asfaltira ceste ili postavlja javnu rasvjetu, već je općina puno šire od toga. Ponosan sam stoga što među nama uz glazbenike, tekstopisce i druge intelektualce imamo i čovjeka koji se bavi likovnom umjetnošću, a ako je naša tradicionalna Humska likovna kolonija taj mali kotačić koji je potaknuo Ivicu Nemeca da se bavi slikarstvom, tada sam još zadovoljniji – zaključio je Hegedić. 

Zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk uz otvorenje je Izložbe naglasio zadovoljstvo događanjima u Kulturnom Centru čime je kultura u Novom Marofu podignuta na zavidnu razinu, čemu svakako doprinosi i Izložba ulja na platnu Ivice Nemeca. Autor i samouki slikar Ivica Nemec rekao je kako se trudi biti što realističniji a svemu dodaje i umjetničku notu te naglašava kako se, kao samouki slikar, od svoga prvog poteza kistom prije četiri godine pa sve do danas, uči slikati sam.

Izložba u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu ostaje otvorena do 30. listopada 2015., a ulaz je besplatan.Najnovije na Aktualno.hr!