1

Izdvojeno


Uljani snovi Ivice Nemeca u Centru Ivan Rabuzin

- Izvadite najbolji ajncug iz ormara, zbegecate se i pojavite u čim većem broju na mojoj prvoj samostalnoj izložbi slika – duhovito je na svom Fejsbuk profilu zapisao autor izloženih radova na sinoć otvorenoj Izložbi u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu. Pred stotinjak žitelja Marofa ali i svoga rodnog Brezničkog Huma, Nemec je postavio radove koji su realistični ali ponekad i pomalo koketiraju s naivom, o čemu svjedoče njegovi brojni portreti i krajobrazi.

Barokne večeri 19 rujna u Novom Marofu

Lions klub Novi Marof u subotu 19. rujna s početkom u 19:00 sati poziva na koncert talijanskog mandolinskog ansambla Maura Squillantea. Ansambl koji ulazi u sam vrh današnje svjetske glazbene barokne scene u sklopu programa 45. Varaždinskih baroknih večeri gostuje u kasnobaroknom dvorcu Erdödy (glavna zgrada bolnice) u Novom Marofu. 

2. Dani vrganja u Paki

 U organizaciji Udruge privatnih šumovlasnika "Graber" i Turističke zajednice Grada Novog Marofa i ove godine održati će se Dani Vrganja u Paki.

Nastavlja se sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održan radni sastanak prijevoznika sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom, njegovim zamjenikom Alenom Kišićem te pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslavom Huđekom na temu nastavka projekta sufinanciranog prijevoza srednjoškolaca.
 

Umjesto Massima i Matije Dedića nastupa Zoran Predin

Koncert Massima Savića i Matije Dedića, koji je trebao biti održan u nedjelju navečer, u sklopu Špancira na pozornici vile Bedeković, otkazan je radi smrti Arsena Dedića. - Trebali smo nastupiti na Festivalu dobrih emocija, ali Arsenov odlazak nam je obojici ispunio srce neizmjernom tugom i prazninom...

Zamjena ulaznica za Špancirfest od četvrtka

Od četvrtka (20. kolovoza) počinje i zamjena višednevnih ulaznica za Špancirfest. Ona će se obavljati na središnjem gradskom trgu, popularnom Korzu, na adresi Trg kralja Tomislava 7 u AKREDITACIJSKOM CENTRU. Sve višednevne ulaznice (6-dnevne za Stari grad, 6-dnevne za vilu Bedeković, vikend ulaznice, paketi za kazališne predstave) moraju se zamijeniti za ID kartice.

Špancirfest kamp kod Gradskog bazena

Kod Gradskog bazena Varaždin (10 minuta laganog hoda od povijesne jezgre Varaždina u kojoj se odvija Špancirfest) bit će postavljen festivalski kamp s ugostiteljskim i sportskim sadržajima. Boravak u kampu u neposrednoj blizini središta grada jedan je od zanimljivijih načina kako upoznati i iskusiti prelijepi Varaždin za vrijeme jedinstvenog Špancirfesta.

Vinski grad na Špancirfestu

Jedna od novina na ovogodišnjem Špancirfestu bit će "Vinski grad", raj za ljubitelje vina koji će niknuti u prostranom i predivnom dvorištu barokne palače Sermage u najužoj gradskoj jezgri. Na čak 600 četvornih metara površine u dvorištu jedne od najprepoznatljivijih varaždinskih palača, koja je dom Galeriji starih i novih majstora varaždinskog gradskog muzeja...

Najnovije na Aktualno.hr!