1

Crna kronika


U zavoju sletio s ceste u korito rijeke Bednje

Jučer, 20. rujna oko 4.50 sati u Oštričkoj ulici u Novom Marofu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 32 godine je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.88 g/kg. Upravljao je iz smjera Varaždinske ulice u smjeru mjesta Oštrice, te je izlaskom iz oštrog lijevog zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u korito rijeke Bednje. 

Uz prijetnju pištoljem opljačkao poslovnicu za otkup zlata

Jučer, 14. rujna oko 11.40 sati u Zagorskoj ulici u Novom Marofu, nepoznati je maskirani počinitelj u poslovnici za otkup zlata prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad zaposlenicom starosti 27 godina, te joj otuđio novac. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela.

Mađaravo: U nesreći ozlijeđene dvije osobe i troje djece

Jučer, 13. rujna oko 16.20 sati u mjestu Mađarevo, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 60 godina upravljala je osobnim vozilom cestom iz smjera Podruta u smjeru Novog Marofa, te je vozilom prešla na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim dijelom vozila udarila u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao muškarac starosti 38 godina. 

U požaru izgorjela vikend kuća, šteta 15.000 kn

Jučer, 13. rujna oko 21.30 sati, izbio je požar u vikend kući u predjelu zvanom „pod koci“ iznad mjesta Presečna, a koja je vlasništvo 83-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je došlo do zapaljenja drvene poprečne grede uz salonitnu dimovodnu cijev, nakon čega se požar proširio na ostale gorive dijelove krovišta, drveni strop i ostale gorive površine. 

Iz šume ukrali pedesetak stabala bukve

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaprimili su prijavu 79-godišnjakinje, da joj je nepoznati počinitelj od 1. siječnja do 1. rujna ove godine, u Svibovcu Topličkom, na predjelu zvanom Gradec, otuđio pedesetak stabala bukve. Visina materijalne štete prema procjeni sudskog vještaka iznosi preko sedam tisuća kuna. 


Posjekli i otuđili stabla za ogrjev

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 54 i 60 godina, zbog sumnje da su tijekom travnja i srpnja ove godine, u Kračevcu, na šumskom predjelu zvanom Gaji, bespravno posjekli i otuđili stabla za ogrjev na parceli u vlasništvu državnog poduzeća za upravljanje šumama. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5.300 kuna. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo krađe.

Varaždin: Prometna regulacija u vrijeme Špancirfesta

Od petka 21. do nedjelje 30. kolovoza u Varaždinu povodom održavanja manifestacije "Špancirfest 2015.", na području grada Varaždina biti će zatvorene za promet ulice u užoj gradskoj jezgri i to...

Pijan sletio u prometni otok i pokupio znak

U subotu, 15. kolovoza oko 21.45 sati van naseljenog mjesta Možđenec dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen muškarac starosti 53 godine. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.99 g/kg. Upravljao je iz smjera Ljubešćice u smjeru Mađareva gdje je uslijed neprilagođene brzine, stanju i uvjetima na kolniku, te nailaska na kružni tok i zbog utjecaja alkohola izgubio nadzor nad upravljačem vozila...

Najnovije na Aktualno.hr!